Opknapgeluk

Ik kan geen kringloopwinkel binnengaan zonder er met schatten – in wording – buiten te lopen. Tijdens mijn laatste bezoekje werd ik verliefd op een houten kinderstoeltje. Een gammel ding in lelijke kleuren, maar met zoveel potentieel.
4 euro kostte het, meenemen die handel!

img_5410De rugleuning kon ik er zo uittrekken, de pootjes stonden wankel en de kleur… Maar hé, zoveel potentieel!
Niet dat ik perfect voor ogen had wat het zou kunnen worden, maar veel kon ik alvast niet misdoen.

First things first: safety first!
Alles wat loshing, lijmde ik vast met houtlijm. Scherpe hoekjes schuurde ik glad, de rest van het stoeltje schuurde ik lichtjes op.
Ik besloot om er een echt meisjesstoeltje van te maken, met wat pittige groene details.
De groene verf tikte ik op de kop bij een plaatselijke kantoorzaak die een uitverkoop hield, de gele en roze krijtverf kocht ik in de Action. De ideale verf voor dit projectje, zo bleek, want ze dekt redelijk goed en droogt supersnel. Toevallig had ik nog net één velletje Decopatch papier liggen dat dan ook nog eens perfect bij de verfkleurtjes paste. Chanceke!

De pootjes tapete ik onderaan op ongeveer dezelfde hoogte af, voor een leuke roze toets. En tot slot verfde ik de lettertjes groen. Ook die komen uit de Action en die pasten toch wel niet perfect op dat plekje zeker? Wederom, chanceke!

Van 4 euro naar 4000, toch? (A girl can dream…)

Ook zin in zo’n stoeltje? Ik knap er met veel plezier eentje voor je op!

img_5425

2 gedachten over “Opknapgeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s