Een spetterend juffencadeau in 5 stappen

Kleuterjuffen, wat bewonder ik die mensen. Ik zou het geen dag volhouden in die drukte, dus ze verdienen op het einde van het schooljaar een spetterend ‘dank u’!

De mama van een vriendinnetje van dochterlief stelde voor om dit jaar samen te leggen, zodat de juf niet – zoals elk jaar – overladen zou worden met prul, chocolade en koffiemokken. Pinterest bracht al snel inspiratie, en niet veel later ontvingen we een mail met de vraag om een foto te maken van de dochter met een letter J. Alle kindjes kregen een gelijkaardige mail, samen werd het dan: ‘Bedankt juf Anne!’

Ik zorgde voor de ‘omkadering’. Letterlijk dan. Heel even kwam ik in de verleiding om gewoon te doen en die in de winkel te gaan kopen. Maar ik ben mevrouwtje IJgenweis, dus guess again!

Dus hoe maak je zo’n spetterend en uniek cadeautje voor die allerliefste juf?

1. Men kope een tweedehands kader 

(Of werp een blik op de zolder van de bomma)
Een bezoekje aan de Kringwinkel leverde mij deze twee identieke muffe kaders op.
Schoon he…


2. Men schure en men schrobbe

De kaders hadden hun beste tijd gehad, dus schuurde ik ze langs alle kanten wat bij en ik kuiste ze af met een sopje.

3. Men kieze een basiskleur

Ik koos voor een witte basis, omdat ik geen idee heb van de kleurvoorkeur (hé, dat rijmt!) van juf Anne. Wit is altijd ok. Voor mijn ouders ga ik kader nummer 2 onder handen nemen. Op vraag van La Mamma zal deze een lichtblauwe basiskleur krijgen.
Ik gebruik graag de kalkverf van Action, die geeft een mooi mat effect.

Verwijder best wel het glas voor je begint te verven!

4. Men spettere in’t rond

Met een cheap klein rond borsteltje uit de collectie van de kindjes spetterde ik kleur per kleur op het witgeverfde hout. Ik gebruikte fel en zacht roze, licht en donker blauw, grasgroen, een soort zacht oranje en goud. Voor ik een nieuw kleurtje spetterde, liet ik het vorige even drogen.

Je kan hiervoor allerlei soorten verf gebruiken. Ik gebruikte de krijtverf van Action en Rayher, zijdeglansverf Decorfin, en glanzende metallic acrylverf. Na een nachtje drogen kreeg mijn ‘creatie’ een laagje matte vernis.

5. Men probere het oude ding weer in mekaar te krijge

Makkelijker gezegd dan gedaan, want dit oudje was niet van plan om zich zomaar te geven. Maar mijn wil was sterker en het is me toch gelukt!

Tadaaaa!

2d14f55e-0e62-4fdc-a6a8-ec3a23e353b5

 

 

❤️ Bedankt juf Anne ❤️

Een gedachte over “Een spetterend juffencadeau in 5 stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s