Weekend in een illustratiebad

banner-figuurtjes-illustreren-845x321

Hilde Groven, de getalenteerde Limburgse illustratrice, gaf het voorbije weekend in Bilzen een 2-daagse cursus om figuurtjes te leren illustreren. En of dat ik me aangesproken voelde! Ik bemachtigde één van de laatste plaatsjes en maakte me klaar voor een weekendje weg. Ik boekte een B&B in de buurt (De Verademing, toepasselijker kon niet voor een mama met dringende nood aan wat me-time), kraakte mijn vingers en vertrok met een hoofd vol inspiratie en kriebelende vingers. Goesting!

92eb7c52-91b6-46f1-ad0f-20ae47e6cada

Ik werd niet teleurgesteld. Hilde heeft tonnen, echt TONNEN talent. Wauw.
Maar ze kan het ook goed overbrengen op anderen. Op een zachte, geduldige manier begeleidde ze zowel ervaren tekenaars als absolute beginnelingen, zoals ikzelf dus. Ze nam haar tijd voor iedereen, zette ons op de goede weg en stuurde bij waar nodig.
Het leuke aan illustreren is dat alles mag. Een reuze hoofd op een kleine lijfje, een haardos die lijkt op een bos, het kan allemaal. We vertrokken telkens vanuit een realistische tekening, waarna we onze creativiteit mochten loslaten om tot een uniek figuurtje te komen. Mijn favoriet van dag 1 was mijn ‘ijgenweisje’, een meisje met haar arrogante neusje in de lucht. Hilde zette me op weg me de highlights in de haren, ik zou anders niet geweten hebben hoe eraan te beginnen.

 

Op dag twee gingen we dieper in op het lichaam en bewegingen. Niet makkelijk, maar een leuke uitdaging. De échte grote stap kwam op het einde, toen we onze creaties mochten inkleuren met aquarelverf. Iedereen begon eraan met een bang hartje, maar de resultaten waren stuk voor stuk wonderbaarlijk. De kleurrijkste, meest ontwapenende en origineelste meesterwerkjes kwamen tevoorschijn.

7424160a-cff6-4d97-84a4-6d7d155efb64-1
Na twee dagen verwachtte ik geen wonderen. Ik kon niet opeens van absolute beginner naar getalenteerde illustratrice gaan. Ik ben wel blij me het resultaat, maar voel me nog altijd een beetje alsof ik maar wat op goed geluk bezig ben. Dankzij de tips van Hilde heb ik nu wel een goede basis om van te starten. En zoals ze zelf zegt, zit er maar 1 ding op om beter te worden: oefenen, oefenen, oefenen!

Deze zomer geeft Hilde nog 3-daagse en 4-daagse cursus. Hier vind je er meer informatie over.

 

 

Een gedachte over “Weekend in een illustratiebad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s