Ik beken.

Op de blog van Kathleen las ik over de ‘ik beken’ tag. Zij ontdekte deze tag bij Evi, die dan weer de mosterd haalde bij bedenkster Kimberly. Net zoals enkele andere bloggers deel ik een paar heimelijke verlangens en genoegens. Tijd voor mij om mijn boekje open te doen.

D1A0EB42-B299-41A2-ADA3-953ECA3FAF1A

Hoe zag ik eruit toen ik puber was?

Zoekend naar mezelf, zo kan je het noemen.
Ik was nogal euh… sportief en jongensachtig en dan weer heel alternatief met stretchbroeken en Dr.Martens en toen droeg ik korte rokjes en dan weer fleece pulls. Alé ja, zo’n beetje vanalles wat. Maar nooit Buffalo’s! Wees fier op mij! (ik kon dat gewoon niet betalen hoor).
Ik heb een tijdje heel kort haar gehad, dat ik dan ook nog eens donker of rossig verfde. Misschien niet echt moeders mooiste puber. Maar wie is dat wel op die leeftijd?

Ik was gelukkig niet echt een puistenkop. Als ik er al eentje had, dan was het een goeie dikke, recht op mijn neus. En dat is niet veranderd sindsdien. Helaas.

Klein detail: ik heb nooit blokjes gehad. Mijn tanden zijn dus van nature zo mooi, haha!

Ander detail: mijn eigen liefste man noemde me vroeger op school (jaja, zo lang kennen we mekaar) een smurf, omwille van mijn dikke neus. En dan deed hij zijn hand over zijn neus telkens hij mij zag. Grappig, zenne. Dat is niet blijven hangen hoor, nee hoor!

Van welke muziek hou ik?

Dit vind ik eigenlijk nog de moeilijkste vraag. Vanalles, zoveel, een beetje dit en dat, wat ze op de radio spelen enzo. Ik heb niet vaak 1 artiest waarvan ik alles geweldig vind. Meestal zijn het bepaalde liedjes op zich die me raken of me in de juiste stemming brengen. En dat kunnen zowel héél foute, als heel erg muzikaal verantwoorde liedjes zijn.

Een kleine blik op mijn foute playlist:
Justin Bieber, Britney Spears, Jason Derulo, Usher, Shakira, Aliyah, Aventura, Destiny’s Child. Ja, ik ben dus zó iemand.
Nog fouter dan fout: de kerst-CD van Mariah Carey, mag ik daar het hele jaar door naar luisteren?

Uit mijn puberteit heb ik een voorliefde voor Nirvana, Pearl Jam en de Foo Fighters overgehouden.
Verder hou ik het meestal wel rustig met Ben Howard, Trixie Whitley of Amy Winehouse.

Ik kan genieten van…

Vrijheid! Met stip op 1! Zeker sinds ik twee kleine opdonders moet entertainen. Dag én nacht… Mijn hoofd kan het soms niet aan, dat constante paraat staan. Daarom kan ik zo hard van een gevoel van vrijheid genieten. Even niet beschikbaar zijn.

Ik kan me ook enorm verliezen in een projectje. Vooral in het denkwerk dan. Ik vind het soms zalig om mijn gedachten en ideeën alle kanten te laten uitgaan, om dan uiteindelijk tot een concept te komen waar ik helemaal warm van word. De uitwerking zelf is pure ontspanning, even niet denken en gewoon doen.

Boeken zijn ook een zalige vlucht uit het dagelijkse leven. Voor pure ontspanning lees ik vooral Santa Montefiore en consoorten. Romantiek boven, zalig.

En ook van fietsritjes in mijn eentje geniet ik. Gewoon even stoppen om een paardje te aaien, fotootje te trekken van de overhangende mist, of me te verwonderen over een overvliegende reiger. Vooral ’s morgens naar mijn werk fietsen is een mooi moment. Na de ochtendrush is die rit door de stille velden een verademing.

Oh en van eten geniet ik net iets te hard. No comment.

Waar ben ik fan van?

Momenteel niet echt van iets, eigenlijk.

Of toch: van slapen en niet gaan werken, mag dat ook?

Waar weet ik echt niks van af?

Ik ben heel erg niet-technisch, niet-wiskundig, niet-wetenschappelijk aangelegd. Ik heb soms het gevoel dat ik een lichte vorm van discalculie heb. Ik ben allergisch aan hoofdrekenen (jeugdtrauma!) en kan niks deftig uitmeten.
Zoals vorige week, toen ik moest weten hoeveel meter kabel we moesten bestellen voor de aansluiting van de kabel zelf. De rol kabel bleek achteraf te kort. Duh.
(Volgens mijn man was het niet mijn schuld, n.v.d.r.)

Wat weten maar weinig mensen over mij?

Ik ben een extreme bodyshamer. Over mezelf dan toch. Ik kan – op heel slechte momenten – van kop tot teen overlopen wat ik slecht vind aan mijn lijf. Ik ben dus niet zo lief voor mijn lijf. Mijn lief gelukkig wel ♥.

Ik bijt op mijn nagels. Maar echt heel erg, het is niet om aan te zien. Ik ben zonet voor de zoveelste keer opnieuw gestart met een anti-bijt nagellak. Echt vies. Zodra mijn nagels weer wat langer worden, moet ik beginnen knippen en vijlen en dat ben ik echt snel beu.

Ik gebruik zo goed als nooit make-up, kam mijn haar maar 1 of 2 keer per week en ben eerlijk gezegd misschien een beetje slonzig. En op sommige dagen om door een ringetje te halen. Dat heel balans!

Bovendien heb ik een enorm gat in mijn hand. Niet voor dure dingen, wel voor véél dingen. Ik kan blijven kopen, er is zoveel moois, nieuws, interessants op deze planeet!
Verkopen doe ik zelf ook wel regelmatig, maar dat verloopt iets minder vlot.

Wat kijk ik stiekem op tv?

Ik kijk niet zoveel tv. Het is meestal pure ontspanning, dus dat hoeft niet te ingewikkeld te zijn. Temptation Island blijft een topper. Bij het laatste seizoen is dat uitgegroeid tot een wekelijks avondje onder vrienden. Topmomentje!

Tijdens mijn eerste bevallingsverlof was ik verslaafd aan House Rules Australia. Pas toen ik thuis zat met mijn jongste, ontdekte ik het weer. Intussen heb ik alle verloren House Rules-tijd ingehaald. Ideaal om naar te kijken als je zelf aan het verbouwen bent. Bij ons gaat dat alleen nét iets trager.

Eigenlijk vind ik zo goed als elk programma dat met (ver)huizen te maken heeft plezant. Zoals bijvoorbeeld Texas Flip ’n Move, International House Hunters, Een frisse start met VT-Wonen, Huizenjagers,…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s