Moeder-dochter creaties: kliederen en kleven

Als we een geschenkje nodig hebben voor een speciale gelegenheid zet ik vaak mijn mevrouwtje aan het werk. Het is begonnen als win-win situatie: bezigheidstherapie voor haar, en ik kan het afwerken tot een uniek kadootje. Ik probeer haar er zoveel mogelijk vrij in te laten. Handjesstempels en dikke klodders zijn háár favoriet, niet de mijne! Waar ik haar meestal wel in stuur, is de kleurkeuze. We gebruiken meestal maximum 2 à 3 kleuren, of een hele reeks van 1 kleur in verschillende tinten. Terwijl het schilderij opdroogt hou ik me dan maar bezig met de opkuis. Voor wat hoort wat.

Geboorte

Ik toonde al de how-to van ons laatste gezamenlijke projectje, namelijk de Daanosaurus.
Eerder maakten we dit girly geboortegeschenkje, met roze, glitters, goud en veren (what else?). Het kaartje maakte ik met transferfolie van Imakin.

IMG_0630

Juf

Vorig jaar kreeg de juf deze spetterende fotokader, het jaar daarvoor gebruikte ik dit stukje peuterschilderkunst en handletterde er op amateuristische wijze een paar mooie woorden op. De Bloeikaart van Hikje (met veldbloemzaadjes) kon de juf nadien planten.

 

 

Zomaar

Als we iemand een bezoekje gaan brengen, nemen we wel eens een zelfgemaakte attentie mee. Stickers, parels, vormpjes geponst uit papier, houten lettertjes, … Alles kan.
IMG_0913

IMG_0765

IMG_0625

 

Scoren bij papa

Een wel heel persoonlijk geschenkje maakten we voor Vaderdag. Papaatje is een motorfreak en was in de wolken met zijn Ducapapi-schilderij, mét miniatuurmodel van zijn motor. Deze kan nu pronken in zijn Ducativitrinekast (ja, die heeft hij écht) in zijn persoonlijke pitbox (lees: garage).

B26E605E-E7AC-4397-900B-78E7BB5E436A.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s