Een weekendje single: over Ikea, poffertjes en een mini beetje rock ‘n roll

Vandaag was het singles day. Ik maakte er meteen een singles weekend van. De kindjes mochten gaan slapen bij Moetie en Vake, de echtgenoot werkt het hele weekend. En ik? Ik had naar de Boekenbeurs kunnen gaan, of de Tattoo Convention of ik kon mee met mijn man naar de Gentleman’s Fair, waar hij dit weekend werkt. Ik kon afspreken met vriendinnen of naar de sauna of gaan shoppen.

Óf ik kon mijn huis opruimen. En dat is normaal echt de aller aller áller laatste optie.

Dus, heb ik dit weekend spectaculaire dingen gedaan? NEE! Na die weekendjes weg leek mijn huis ontploft. Mijn doel was echt om de boel een béétje op orde te krijgen.

Zaterdag heb ik minder productief doorgebracht dan ik had gehoopt. Bijna een hele dag heb ik gezocht naar een kast voor mijn knutselgerief. 5 kringwinkels en 1 Troc konden mij niet bieden wat ik zocht. Naar Ikea dan maar, oh de ironie. Een simpele kast voor €29 en heel wat opbergmateriaal helpen me toch al een beetje uit de nood.

Als de kinderen niet thuis zijn heb ik altijd een gigantisch gevoel van vrijheid en dan komt de inspiratie vaak vanzelf. Dat was nu niet anders. Ik maakte van 2 Ikea kadertjes (gekocht in de Kringwinkel, oh weer die ironie!) kleine prikbordjes met een restje kurk dat ik nog had liggen. Glaasje verwijderen, kurk tegen de achterzijde kleven, en klaar.

Met professioneel model en al.

Van 3 kurken onderzetters die hun beste tijd wel hebben gehad maakte ik met kleefstof ook prikbordjes. Ik ben nog niet zeker of ik die thuis ga omhooghangen. Ze zien er een beetje té doe-het-zelf uit naar mijn zin.

Amateuristische DIY prikbordjes.

Ik kocht in Ikea ook 2 klasseerbakken in blank hout voor in mijn creakast. Die schilderde ik blauw en roze, met hulp van wat schilderstape.

Ook amateuristisch, maar hier kan ik mee leven.

En dat deed ik dus allemaal terwijl ik keek naar House Rules en Een frisse start met VT Wonen. Pas om 1 uur kroop ik mijn nest in. Toch een mini beetje rock ’n roll dus.

Na een rustig nachtje, een ononderbroken douche en een evenwichtig ontbijt (alé ja, poffertjes met suiker, niet tegen de kinderen zeggen!) riep ik even de hulp in van papalief om mijn kast in mekaar te steken. De rest van de dag probeerde ik die gigantische stapel knutselgerief weg te werken in de kast. Om meteen te beseffen dat ik er minstens nog eentje nodig zal hebben. Of twee.

Poffertjes, mmm…

Wat hebben we dit weekend geleerd?

1. Dat ik op 1 weekend echt onmogelijk mijn huis op orde krijg.

2. Dat een wilde zaterdagavond er vroeger net wat anders uitzag.

3. Dat ik nog een hele Ikea aan kasten nodig heb om de boel hier opgeruimd te krijgen.

Ik ga dan nu de kindjes halen, zodat ze er weer een boeltje van kunnen maken, doei!

3 gedachten over “Een weekendje single: over Ikea, poffertjes en een mini beetje rock ‘n roll

  1. Die kasten zal je zeker nodig hebben want de moetie heeft nog en garage vol knutselgerief van ……je weet wel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s