Leer eens een (teken)lesje

Een aantal jaar geleden liep ik wat gefrustreerd rond. Ik voelde de nood om creatief aan de slag te gaan, maar hóe? De zoektocht naar een creatieve uitlaatklep lukte niet al te goed. Ik dacht dat ik niet echt creatief wás. Wat paste bij mij? Wat lag binnen mijn mogelijkheden?

En toen was daar Vive la Fleur. Een zalig winkeltje met mooie decoratie- en knutselspullen. Beter nog dan dat: ze organiseerden tal van creatieve workshops! Ideaal om mijn eerste stapjes te leren zetten en van allerlei soorten maaksels te proeven.

Ik ging er handletteren, maakte juweeltjes, smukte vanalles op met décopatch, maakte mijn eerste schilderijtje met acrylverf, knutselde een lampjesslinger in mekaar, leerde stempels snijden,…
Kortom, ze hebben daar goed aan mij verdiend, haha! En het was een win-winsituatie. Want ik heb daar niet alleen veel van opgestoken, ik heb er vooral veel goesting van gekregen. Goesting om zelf aan de slag te gaan.

Het winkeltje heeft helaas de deuren gesloten, maar gelukkig organiseert oprichtster Eva wel nog een tekenatelier. Ik bemachtigde een van de laatste plaatsjes en zo zet ik sinds begin oktober een nieuwe stap in mijn ‘creatieve loopbaan’. Het is voor het eerst dat ik me voor een langere reeks inschreef en dat ik ook uitgebreid mijn tijd kan nemen om iets af te werken.

Tot aan het nieuwe jaar werken we rond het populaire botanische thema. Als eerste opdracht maakte ik een boeketje bloemen in een gieter. Makkie, toch? Toch niet! Want ik wou dat op zwart papier doen. En zo rechtstreeks tekenen op zwart papier, daar is mijn hand niet bedreven genoeg voor. Dus oefende ik eerst op wit papier, dat ik overkalkeerde en nog eens overtrok en dan nog eens om het te laten doordrukken op het zwarte papier. Dat lukte niet al te goed, dus begon ik eigenlijk gewoon nog eens opnieuw alles te tekenen.

En nu, 4 lessen later staat het er eindelijk op! Pfieuw!

Voorbije donderdag kleurde ik de laatste bloemblaadjes in en hield ik het voor bekeken. Dit projectje dan toch. Ik vind het leuk om eens langer aan iets te werken, maar 4 lessen is echt wel veel voor ‘gewoon’ een tekening. Oefening baart (hopelijk) kunst!

Intussen kan ik al een kleine sneak peek tonen van mijn volgende projectje. Rarara, wat staat er op het programma?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s