Mijn 8 van ‘18

Me-time, mijn toverwoord van 2018. Want wat had (héb) ik het nodig, en wat smacht ik er soms naar. Ik ben nu eenmaal graag alleen. Hoe drukker het rondom mij is, hoe meer behoefte ik voel om in mijn coconnetje te kruipen. Om het jaar in schoonheid af te sluiten som ik daarom míjn 8 momentjes op.

1. Creative Life
Eind maart haalde ik mijn eigen gigantische creatieve shot tijdens de zaligste en gezelligste creatieve beurs der Lage Landen. Twee dagen lang mocht ik tal van workshops volgen bij Elle Aime, Paper Den, Carla KamphuisStudio Hip en Stip, Zoï-Zoï, Design Wonderlab en Salut Stefanie. Leuk detail over deze laatste: Stefanie maakte in 2014 de geboortestempel van Fien. Tijdens haar stempelworkshop op Creative Life maakte ik een stempel van een tekening van Fien. Mooi, toch?
Woorden kunnen niet beschrijven hoe mijn hart nog steeds sprongetjes maakt als ik aan deze dagen in Utrecht terugdenk! Zwijmel

 

2. Verjaardag
5 april, mijn 33ste verjaardag. Ik trok ik mijn nieuwe Dr Martens aan (slechtste idee ooit, hallo blaren!) en nam de trein naar Leuven. In de Maekerij ging ik gewoon een beetje ‘maken‘. Ik tekende het huisje aan de overkant en ik schreef. En ik schreef. En ik schreef. Zo ontstond mijn eerste blogpostje, dat ik een dag later online smeet. IJgenweis.blog was geboren. Hieperdepiep, hoera!

 

3. Mechelen
Uuuuuren ronddolen in de stad onder een aprils zonnetje, tientallen terrasjes doen, lang slapen en heerlijke maaltijden binnenspelen. Dat is zo’n beetje de samenvatting van een weekendje citytrippen met de hubby op een boogscheut van huis. Aanrader!

 

4. Denemarken
Ah Funen… de tuin van Denemarken. In mei mochten we 10 dagen verblijven op dat mooie Deense eiland. Het typisch Scandinavische huis, de grote tuin, de mooie omgeving en de zee vlakbij waren exact wat we nodig hadden. We hadden er zoveel plaats, we waren eindelijk eens helemaal weg van dat ingesloten gevoel dat ik vaak heb in ons eigen drukke landje. Dat mijn favoriete rostje erbij was, mijn trouwe compagnon, maakte het plaatje compleet.
En zo werd mijn boon voor Scandinavië weer wat groter.

5. Weekendje illustratie
Een helse slapeloze nacht die eindigde op spoed zorgde er bijna voor dat ik niet kon vertrekken naar mijn tekenweekendje in Bilzen. Gelukkig was zoontjelief er snel weer bovenop en kon ik alsnog de rit aanvatten, met héél kleine oogjes. Of het de moeite waard was? 100% ja! 2 dagen lang de kneepjes van het illustratievak mogen leren onder de vakkundige begeleiding van Hilde Groven. Ik kan het iedereen aanraden! En die vermoeidheid? Daar voelde ik op dag twee al veel minder van, na eens zalig te kunnen uitslapen en uitgebreid (ongestoord) te mogen ontbijten in B&B De Verademing.

 

 

6. Low-budget weekendje
Geen geld, maar wel zin om er eventjes tussenuit te zijn, dat losten we creatief op. Wij tweetjes met Flynn in de camper, vriendschapsbanden aanhalend, G&T in een plastic beker drinkend en volle teugen Zeelands landschap inademend. Meer van dat!

 

 

7. Weekendje alleen
Gewoon ik, thuis, alleen. Dat gebeurt zo goed als nooit. Dus kan ik daarvan al eens genieten? Oh ja.

 

img_0289

 

8. IJgenweis.blog
Mijn eigen speelplaatsje. In 2018 durfde ik eindelijk de stap te zetten. Eerst een beetje aarzelend, daarna met iets meer zelfvertrouwen. Soms om iets te delen, soms om zelf iets kwijt te raken, vaak om een paar dingen uit te proberen. Er staan nog een paar nieuwe ideetjes in draft, wachtend op mijn aandacht. Op naar 2019, ik ben er klaar voor!

 

Als ik het zo oplijst, dan heb ik best wel een topjaartje gehad op sommige vlakken. Ik ben dan ook heel blij dat ik zoveel fijne momenten heb gehad. En toch kan het beter. Wat hierboven opgelijst staat voelde soms als een vlucht uit het alledaagse, de verbouwingen, de véle slapeloze nachten, de zware uitputting, af en toe een best wel stevige donkere wolk en de occasionele relatiedipjes. Ik heb intussen wel geleerd dat ik af en toe mijn tijd moet opeisen, wil ik niet volledig opgeslorpt worden.

Voor mij staat me-time voor zelfontplooiing, kleine momentjes en een gevoel van vrijheid. Meer van dat, in 2019!

Een gedachte over “Mijn 8 van ‘18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s