Planning is alles (of niets)

Ik ben een ramp in planning. Mensen die er goed in zijn, die benijd ik vaak. Anderzijds hou ik er dan weer niet van om alles te strak in te plannen, zodat er geen ruimte meer is om gewoon te doen waar ik op dat moment zin in heb. Want ohoow, het past niet in de planning. Niet mijn ding. Dus tot voor kort kwam er geen strak geplande familiekalender binnen ten huize IJgenweis.

Tot ik kinderen kreeg. Of toch tot ik opeens besefte dat kind 1 naar school ging, en dus twee fucking hele maanden ‘ergens’ naartoe moest. Het kind is al zo gevoelig en snel moe, ik kon haar vorig jaar nog niet al te veel kampjes laten doen. De oma’s en opa’s sprongen bij, waar mogelijk. We dropten de kindjes bij lieve meters/peters/familie/vrienden, waar mogelijk. Wij namen vrijaf, waar mogelijk.
Bij de laatste optie zaten we met het enorme probleem dat we 1: extreem weinig verlof hebben (vooral ik dan) en dat we 2: zo slim waren geweest om al in mei ons groot verlof op te gebruiken. Na vorige zomer zei ik dus al snel: dit, nooit meer!

We zouden onze vakantie dan maar samen met de grote meute moeten inplannen in juli en augustus, hoe jammer ook. En hoe stóm ook! Want nu kúnnen we nog buiten de grote vakantie op reis gaan en binnen twee jaar is dat voordeel ook alweer van de baan (lees: kind 1 gaat dan al naar het 1e leerjaar. Ohmygodhetgaatveeltesnel!). En heb je die prijsverschillen al eens gezien? #achterovergevallen!

En nu zit ik hier, mijn planning in te vullen tot en met augustus. Ja ik, de grote planramp. Want er zijn dus echt belachelijk veel vakanties op een jaar. De kortere vakanties verlies ik dan nog meestal uit het oog, waardoor ik mezelf een last-minute stresske bezorg. Zo van: ah ja juist, dat kind moet ergens terecht kunnen in de paasvakantie. 2019 wordt daarom het jaar waarin ik gestructureerd ga leren leven. Voor de gemoedsrust van mezelf en van mijn gezinneke. Pinky swear.

Zwarte pen, fluo stiftjes, post-itjes en tipp ex in de aanslag, wijntje daarbij. 2019, wees klaar om mijn verdoken planningstalent te zien ontluiken.

0b4fd52b-02bc-4900-8c60-02fb26587626

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s