Leer eens een (teken)lesje: neuzen in boeken

Nu de feestperiode achter de rug is, mag ik mijn donderdagavonden eindelijk weer doorbrengen aan de tekentafel van Vive la Fleur. De botanische weken zijn afgerond, dus kregen we een nieuwe opdracht. En meteen eentje naar mijn hart!

‘Iets met boeken’

Ik baseerde me op de foto hieronder en probeerde er mijn eigen ding van te maken. Na twee lessen kreeg ik iets op papier. Ik knoeide met de handjes, verknoeide ze weer, verstopte ze onder het boek en toverde ze weer tevoorschijn. Artistieke vrijheid, of zoiets. Fineliner voor de omlijning, ecoline voor de rode accentjes, houtskool om vooral mijn handen heel erg vuil te maken en fragmentjes uit boeken brachten het werkje tot leven. Ik stopte er letterlijk en figuurlijk nog wat liefde in, en klaar! Ik ben best wel fier, op deze – net op het nippertje niet verknoeide – interpretatie van de opdracht.

Het kleine handentekentrauma dat ik hiermee opliep probeer ik intussen te overwinnen. Oefening baart kunst, zeker?

img_0489

Een gedachte over “Leer eens een (teken)lesje: neuzen in boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s