Een tekening op mijn lijf

De kindjes die hun armen volkrabbelen met stift of balpen, daar durf ik al eens op sakkeren. Want daarop volgt het betere schrobwerk, met veel gezaag als gevolg. Of gewoon ‘foert, ga dan maar zo naar school!’. Terwijl ik eigenlijk absoluut geen recht van spreken heb. Want wat ik zaterdag op mijn lijf liet tekenen, dat krijgt de strafste schuurspons er nog niet af. En ik ga het ook niet proberen.

Ik heb al lang een Pinterest bord vol ‘inkt’spiratie. Meestal mooie, dromerige, vrouwelijke tekeningen. Een quote hier en daar. En toen ontnam een sierlijk duikende zwemster me de figuurlijke adem, omdat ik me er helemaal in herkende. Of ik herkende er het meisje van toen in, dat zwom als een dolfijn en zo sierlijk dook als een zeemeermin. Echt gebeurd.
Toen ik zag dat Femke van Into the Woodz kwam tatoeëren op een boogscheut van mijn huis, besloot ik de sprong te wagen. Vereeuwigen maar, die gracieuze zwemster!


Natuurlijk was er een kleine stemmetje dat me een beetje in bedwang wou houden. Het was namelijk niet mijn eerste tattoo-ervaring. Just Breathe, dat staat al sinds een paar jaar voor altijd op mijn pols geschreven. Het had een mooie tattoo kunnen zijn, als de plaatser ervan rekening had gehouden met mijn perfectionistische aard. Scheef is niet ok. Maar hey, laat het los, just breathe!

img_1660

In Femke had ik wél vertrouwen. Ze is enorm gedreven, werkt heel fijn en nam haar tijd om samen met mij mee te denken over het ontwerp. Niet alleen vooraf, ook op het moment van mijn afspraak zelf. Ik had de zwemster net ietsje kleiner in gedachten. Omdat Femke wist hoe belangrijk ik de details vond had zij daar haar bedenkingen bij. Hoe kleiner mijn zwemster, hoe minder mooi die details mettertijd zouden worden. De streepjes zouden in mekaar overvloeien, de waterspetters zouden onduidelijk worden. Na wat wikken en wegen, en nadat ze beide groottes op mijn lijf uitprobeerde, koos ik voor de grotere versie.

 

img_1662Een uurtje tandenbijten later (pijn!) was ze klaar. Nog helemaal rood en gezwollen, maar toch al zo mooi! Het is toch wel eventjes wennen als je beseft dat er iets is toegevoegd aan je lichaam, iets dat er voor altijd zal zijn. Het zal alleszins mijn ‘coole bomma’-gehalte verhogen binnen 40 jaar. Als ik iets draag met een wat lagere rug, komen haar voetjes piepen. Draag ik een bikini, dan zal ze helemaal tot haar recht komen.

Zie haar duiken, zo tussen de twee hartjes van mijn kindjes in. Ik ben voor eeuwig blij met mijn schone zwemster en kijk al uit naar haar eerste echte zwembeurt.

3fc8cb79-910c-4526-9449-ceabcb765700

#40dagenbloggen: dag 2
Skipdagen: 0/6

 

4 gedachten over “Een tekening op mijn lijf

  1. Het resultaat mag er écht wel zijn. Ook een hele leuke plaats om zo een langwerpige, verticale tattoo te laten zetten. Ik ben fan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s