Internationale vrouwendag: luistertip

Zoals zo vaak als ik onderweg ben naar mijn werk, luisterde ik vanmorgen naar een podcast. Ik laat me graag al eens oppeppen door Andy J Pizza, met zijn hyperactieve Creative Pep Talk. Het was een episode van vorig jaar, met Lisa Congdon als gastspreekster. Een interessante persoonlijkheid, waar ik al vaker over had gelezen. Ze is een Amerikaanse kunstenares, die zichzelf een laatbloeier noemt. Pas op haar dertigste leerde ze tekenen en schilderen en op haar veertigste maakte ze een grote carrièreswitch.

Ze schreef het boek A Glorious Freedom: older women leading extraordinary lives, over vrouwen die op oudere leeftijd hun dromen zijn nagejaagd en over hoe het nooit te laat is om dat te doen. Maar ook over hoe moeilijk het is om als vrouw op te boksen tegen de vastgeroeste vooroordelen waarmee je opgroeit en in je leven vaak mee te maken krijgt. Zeker van zodra je je stem laat horen.

 

womenoftheworld_lowres

#40dagenbloggen: dag 3
Skipdagen: 0/6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s