De eerlijke sollicitant?

Ik heb geen zin meer om me anders voor te doen dan ik ben, op jobgebied. Punt.

Ik heb heel wat jobs achter de rug, zoals je hier misschien wel las. En nog eens zoveel sollicitatiegesprekken. En daar ben ik nooit mezelf geweest. Of toch niet van in het begin. En daardoor liep het na een tijdje altijd weer mis. Want niet jezelf zijn, dat hou je niet lang vol.

Ik was vroeger best wel goed in die sollicitatiegesprekken vooraf. De gesprekspartner wat naar de mond praten, mezelf georganiseerder voorstellen. Of doen alsof ik ervan overtuigd was dat dit dé job zou zijn waar ik jàààren voldoening uit zou halen. Job binnen, maar mezelf weer gefopt. Want na een half jaar viel ik weer door de mand. En ik durfde dat niet meteen toegeven, want ‘wat zouden ze wel niet zeggen’ en ‘ik heb nog niks anders op’t oog’ en ‘maar wat wil ik dan wél doen?’.

Intussen heb ik een sollicitatiegesprek achter de rug, en dat is op niets uitgedraaid. Omdat ik de energie niet had om te doen alsof ik iemand anders ben dan ik ben. Niet alle bedrijven kunnen om met die liefde voor variatie, uitdaging, projecten. Ik werd al snel afgeschilderd als iemand die maar ‘keek wat er op haar pad kwam’ (en wat is daar eigenlijk mis mee?) en iemand die na een tijdje wel weer iets anders zou zoeken.
En ze hebben gelijk, dus waarom liegen?

Wat ze niet weten, is dat ik wel heel wat te bieden heb, in de juiste omgeving.

Nu weet ik dat ik tot het gevarieerde groepje der ‘creatieve generalisten‘ behoor, en ik heb dat omarmd. Ik bén gewoon zo, dus waarom me er slecht over voelen? Dit zal me hopelijk heel wat tranen en frustraties besparen. Een job heeft voor mij een houdbaarheidsdatum. Na een paar maanden dooft het vlammetje stilletjes aan en dan moet ik op zoek naar nieuwe brandstof. Eens die datum overschreden is, dan voelt alles wat voordien een voordeel was al snel aan als een gouden kooi. Hét Gouden Kooi-syndroom, yuk.

Eind deze maand start ik aan een ondernemerstraject bij Job Design. Dit wordt vervolgd, sowieso.

img_1645

 

 

#40dagenbloggen: dag 10
Skipdagen: 0/6

3 gedachten over “De eerlijke sollicitant?

  1. Wat een oprechte blogpost!

    Ik snap wat je bedoelt.
    Ik ben sinds enkele jaren leerkracht nt2 en doe daar nog vanalles naast en nu lijkt het te kloppen.

    Er zijn veel jobs waar dit net een troef is he.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s