Workshop-walhalla op Creative Life – dag 1

Vier workshops met tussenin twee keer een half uurtje pauze. Dat is pittig. Maar dat is ook dikke fun. Ik deed het vandaag op Creative Life. Morgen doe ik het nog een keer, dan zijn het er zelfs vijf. En vind ik dat erg? Nee, ik vind dat niet erg!

10u. De deuren gingen open, de massa mocht binnen. Vandaag was volzet, maar daar had ik gelukkig op geanticipeerd. Vooruitziend als ik ben (ahum). Ik had mijn ticketjes op voorhand gereserveerd en kon dus vlot binnen. Na nog eventjes rond te kijken en een smoothie te drinken, was het al tijd voor de eerste workshop.

Op de flashy stand van Handletters.nl was het niet moeilijk om inspiratie op te doen. Een hele wand vol coole quotes op de meest verrassende papiersoorten. Blijkbaar kan je overal op handletteren. Dit schone geschrift is niet mijn sterkste kant, en toch sprak de workshop Creative Journaling me op voorhand enorm aan. Mirjam, aka mevrouw Handletters.nl zelfve, gaf ons enkele korte, strakgetimede opdrachtje die we moesten uitwerken in een klein schriftje dat we eerst zelf maakten. Creative Journaling betekent dat je kleine momentjes uit je dag verwerkt op een creatieve manier en met het materiaal dat je op dat moment voorhanden hebt. Handletteren met balpen en viltstift op een boodschappenlijstje, bijvoorbeeld. Toffe workshop, heel inspirerend. Meteen met een goede boost de dag begonnen!

Een heel ander soort inspiratie haalde ik uit de volgende workshop. Laura van Zin & Verzin begeleidde ons op een zachte manier doorheen het land van de Storytelling. Wat is jouw verhaal en op welke manier wil je het naar voren brengen? Voor sommige deelnemers was het nog een vaag verhaal, voor anderen heel concreet. Je kan je eigen verhaal bekijken als een sprookje met 7 personages, waaronder een prinses, een held, een boodschapper en een antiheld. Op een uurtje is er amper tijd genoeg om alles uitgelegd te krijgen, laat staan dat we al echt een verhaal konden schrijven. Maar de eerste aanzet is er en de tools zijn aangereikt. Ik voelde alvast wat borrelen in mijn buik. Dit zou misschien wel echt eens iets voor mij kunnen zijn!

Spurtje naar de andere kant van de hal, want daar was mijn derde workshop van de dag intussen al begonnen. Ik schoof aan de tafel bij Paper Den, voor de workshop Feathers & Fluffy Birds. Veertjes schilderen met aquarelverf en ze dan afwerken met Oost-Indische inkt en een witte gel pen is een projectje waarbij je al snel een leuk en heel gevarieerd resultaat kan hebben. Iets specialer zijn de schattige fluffy vogeltjes. We tekenden eerst twee rondjes (hoofd en lijfje) en gebruikten maskeervloeistof om oogjes, snavel en pootjes ongeverfd te laten. Toen bevochtigden we de rondjes met water en lieten er verdunde druppeltjes inkt op vallen met het penseel. De inkt ging dan alle kanten uit, wat een leuk fluffy effectje gaf. Toen dat droog was kon de opgedroogde maskeervloeistof eraf en kon de verdere afwerking gebeuren.

Tijd voor een kleine pauze, voor ik aan de vierde – en laatste – workshop begon. Ik nam wederom plaats aan de tafel van Paper Den, deze keer voor een lesje Abstracte Aquarel. Zelf maakt zij er prachtige kunstwerkjes mee. Mij werd al snel duidelijk dat het abstracte werk niet mijn ding is. Het werd een knoeiboel en ik was het eerlijke gezegd nogal snel beu. Maar kijk, daarvoor dienen workshops: uitproberen, zien of het iets voor jou is.

Mijn hoofd zat best vol na deze dag. Het koppeke, dat tegenwoordig sowieso nogal snel in overgevoelige modus omslaat, had best last van de drukte, de indrukken en de constante focus tijdens de workshops. Ik kruip dus op tijd het bedje in, zodat ik morgen opnieuw creatief uit de bol kan gaan.

#40dagenbloggen: dag 24
Skipdagen: 1/6

Een gedachte over “Workshop-walhalla op Creative Life – dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s