Workshop-walhalla op Creative Life – dag 2

Dag 2. Efkes vergeten dat het zomeruur alles overhoop gooit. Beseffen dat het 8 uur is, maar dat het niet zo voelt. Gelukkig heb ik een goede reden om wat sneller mijn logeerspullen in te pakken en te vertrekken. Ik mag weer gaan workshoppen op Creative Life!

Omdat het buiten maar frisjes is, gaan de deuren iets eerder open. Mijn eerste workshop start om 10u30, dus ik kan eerst nog een ongezond ontbijtje binnenspelen: koffie met een verse brownie. Ik had al wat fruitjes binnengespeeld. Dat compenseert, toch?

 


Op naar de eerste van de van de dag, eentje die me op het lijf geschreven bleek. Een rustig en inspirerend begin van de dag was het, met de workshop Create your life van Lemontwist. Op een uur tijd een vision board samenstellen van hoe je ideale toekomst eruitziet? Doe het maar eens na. Weer een mooie stap naar… wie weet, een nieuwe toekomst?

C5636E48-67CB-47CA-A963-B56121EC4541

 

 

36AC7327-9105-4511-87F9-EA7759CA2FE3
Een half uurtje pauze, maar nog helemaal geen honger. Dan maar wat shoppen. Van de moetes. En heel benieuwd naar de volgende workshop. Net zoals gisteren mag ik me onderdompelen in mooie woorden bij Zin & VerZin. Deze keer om een gedicht te schrijven. Op een uur tijd??!! Laura bewijst dat het kan, op een heel naturelle manier. We toveren ons eigen gedichtje op een oude typemachine om tot een kunstwerkje. Ingekaderd is dat eens zo mooi. Ik moet me inhouden om niet de hele stand leeg te kopen, alles is zo mooi. Ze verkopen zelfs de vintage meubeltjes die ze in de stand gebruiken. En de typemachines. Ik word zot!

 

 

Op de stand daarnaast, die van Kriebels Lifestyle, schuif ik aan bij de workshop Watercolor flowers. Snel en energiek, veel uitleg is er niet nodig. En toch is het resultaat leuk en fleurig. Kort, maar goed!

C53E5A2D-10C5-4268-AEE3-0FA38C4A6AFA

Een kwartiertje om mijn eten binnen te spelen, nét genoeg tijd. En nipt op tijd om sprookjes te leren illustreren bij Caroline Ellerbeck. Eerst moeten we een tekening maken met onze ogen dicht. Daarna daagt ze ons uit om sprookjes eens vanuit een ander standpunt te bekijken. Ik vertrek van het glazen muiltje van Assepoester. Wat als die prins nu eens op een heel ongelegen moment terugkeerde om het muiltje te laten passen? Wat als Assepoes zou denken ‘fuck, ik heb mijn benen niet geschoren!’. Ik ben verbaasd over mezelf. Ik laat de drempelvrees niet toe en teken gewoon. Ik teken en schaaf bij en gom weg en teken opnieuw. Een klein truukje van de getalenteerde Caroline: met een nat penseeltje over de fineliner gaan, creëert leuke schaduwen.

E91ABFD0-F89D-4448-A338-CEE240168893

 

Ik sta al aan de stand van Pippa Knus voor de workshop ansichtkaart illustreren in haar typische stijl, als ik besef dat ik een half uur te vroeg ben. Even op adem komen en iets drinken, ik kan er weer tegenaan. De laatste is een van de besten. Geweldig wat je op een uur kan bereiken als je maar juiste tips en begeleiding krijgt. Een goede gedachte om mee naar huis te nemen. Net als de vele mooie herinneringen aan deze fantastische creatieve ervaring!

5B85973F-9ECB-4BFB-8245-5CABC2D7AF63

#40dagenbloggen: dag 25
Skipdagen: 1/6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s