Over blogdipjes en schoppen onder de kont

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat kan ik tijdens deze #40dagenbloggen ook wel stellen. De realiteit heeft mijn goesting/tijd/mogelijkheid tot bloggen een beetje meer naar de achtergrond verschoven, de laatste dagen.

Drukke weekends, terwijl ik rust wou. Zoontje die besloot om twee middagen niet te slapen (slaap kind, mama heeft het zooooo nooooodig!). Tijdens de week ’s avonds een béétje tijd waarin véél taakjes gepropt moeten worden. Wat frustraties, want zoveel willen doen en er zo weinig tijd voor hebben. Een ontploft huis en 40 manden was enzo. Ik mis mijn droogkast. Ook dat ik me niet zo fantastisch voel met keelpijn, een snotkop en nog zo van die ongemakjes. Niet om te zagen (ok ja, toch wel een beetje), het lukte gewoon even niet om veel interessante schrijfsels te bedenken.

Net vandaag ontving ik van Kathleen van Tuttefrut (zij is de bedenker van #40dagenbloggen) een mailtje om de deelnemers wat aan te moedigen.

We zijn intussen voorbij de helft en het einde komt in zicht, Sille! Zotjes hé?

Misschien begin je nu ongeveer te merken dat het moeilijk begint te worden. Wie weet zette je al meerdere skipdagen in. Oeps.

Het enthousiasme van de eerste weken is er een beetje uit en de sleur begint er in te komen. Maar het is nu dat je moet doorbijten als je deze uitdaging tot een goed einde wil brengen. Nog even en je hebt het gehaald. Dus kop op, tanden op elkaar en we gaan ervoor!

Ik ben dus blijkbaar niet de enige die het moeilijk heeft. Toen ik dat las slaakte ik een opgeluchte zucht. Kathleen gaf nog een extra duwtje in mijn rug door een lijst met 130 (!) blogideeën aan de mail toe te voegen. Nochtans ontbreekt het me niet aan ideeën. Ik zou makkelijk nog eens 40 dagen kunnen bloggen met wat er in mijn virtuele schuif klaarligt aan conceptjes.

Vroeger zou ik gezegd hebben dat planning hét probleem is bij mij. Ik kan dat niet goed, een planning opmaken, en ik ben nog veel slechter in het opvolgen ervan. Sinds kort besef ik het: inderdaad, ik ben geen goede planner. Ken jezelf. Waar ik wél goed in ben, dat is spontane ideetjes uitwerken in the spur of the moment. Ineens is dat daar, ik moet het dan neerpennen et voilà. Dát is mijn ding. Stromende woorden.

Dus ga ik dat gewoon blijven doen. Met af en toe een dipje. Soms nood aan een schop onder mijn kont. En vooral weer véél goesting.

img_2476

#40dagenbloggen: dag 33
Skipdagen: 3/6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s