10 x onmisbaar in mijn leven

Er zijn zo van die dingen die ik niet meer zou kunnen missen in mijn leven. Gewoon, alledaagse dingen. Zoals deze 10.

1. Balsem voor mijn haar

Ik ben gezegend met een goede haardos. Haar dat gelukkig amper twee wasbeurten per week nodig heeft. Na het wassen gedragen mijn vele haren zich echter verschrikkelijk slecht. Ontelbaar veel knopen. Enkel de juiste balsem en een goede borstel (momenteel een tangle teezer achtige borstel van Kruidvat) kunnen de strijd aan.

2. iPhone

Een beetje té onmisbaar geworden. Ik ben er nu zelfs deze woorden op aan het tokkelen. Verslaafd? Ik voldoe wel aan wat criteria, vermoed ik.

3. Bril

Een heel logische. Zonder bril zie ik namelijk nogal wazig. Lenzen verdraag ik niet. Sinds ik mijn nieuwe bril heb, begin ik zelfs al te twijfelen of ik ooit wel mijn ogen zou laten laseren. Hartje voor mijn gouden brilletje!

4. Kookeiland

Ok, tegenwoordig heeft iedereen wel een keuken met een eiland. Er zijn tegenstanders, maar daar hoor ik zeker niet bij. Onze keuken is zo’n gezellige, sociale plek geworden. Er wordt aan ons eiland natuurlijk vaak gekookt en gegeten, maar ook gekleurd, kadootjes ingepakt, aperitiefjes ingeschonken en uitgedronken én – uiteraard – blogs geschreven.

5. Koffie ’s morgens

Tot zo’n twee jaar geleden dronk ik slechts af en toe eens een koffietje, voor de gezelligheid. De komst van onze kleine vroege vogel bracht daar verandering in. Ik smacht er nu echt naar, alsof ik zonder mijn ‘shot’ niet op gang kom.

6. Washi tape

Roze, blauw, streepjes, goud, glitter, geel, groen, plantjes, tekst, hondjes, zwart, paars, bolletjes, bloemen, tijgerprint. Noem het en ik heb het.

7. Droogkast

Echt echt echt onmisbaar. Oh, wacht… de mijne is kapot! Ik ga efkes in een hoekje huilen om dit grote gemis…

8. Haarelastiekjes

Ik háát het als mijn haar los ik. Nadat het gewassen is laat ik het puur natuur drogen. Tot zo lang verdraag ik het los, maar eens droog moét mijn haar vast. Desnoods met een stuk touw of een armbandje, als ik geen rekkertje vind. Al dat gekriebel anders, jakkes.

9. Een extra kussentje bovenop mijn hoofdkussen

Ik zou wel zo’n typisch Amerikaans bed willen, zoals in de films. Zo vól kussens, tientallen kussens om in weg te zakken. Heerlijk lijkt me dat. In de films doen ze die kussen voor het slapen altijd weg. Waarom, waarom?!

10. Onze slurf

Al 4 jaar hangt ie daar, dé slurf. Ooit komt hier een kachel. Intussen hebben we al heel wat voorstellen ontvangen over hoe we hem zouden kunnen opleuken. Door er olifantenoren rond te tekenen. Of nog beter is dit voorstel van op een lichtjes beschonken avond: ‘teken er twee balzakken rond’. We nemen het in overweging. Zelf gebruikten we hem al om verjaardagskaartjes aan op te hangen. Met Kerst doet hij dienst als extra versiering, inclusief lichtjes. Nu hangt hij daar wat te hangen. Als buis voor een kachel zou hij anders ook niet misstaan. Het is maar een idee.

 

#40dagenbloggen: dag 35
Skipdagen: 3/6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s