Mijn blog: IJgenweis in 13 vragen

Blogster Zeg maar Babs lanceerde vorig jaar een vragenlijst voor de toenmalige deelnemers aan 40 dagen bloggen. De lijst biedt een kijkje achter de blogschermen. Aangezien ik vorig jaar nog maar pas – en heel sporadisch – blogde, neem ik de lijst nu pas over. Veel van de 40 dagen bloggers stelden zich al op deze manier voor. Neem zeker eens een kijkje in de lijst van deelnemers, het is de moeite waard!

Stel jezelf en je blog eens voor in max 20 woorden

Misschien een beetje eigenwijs – veel interesses – woordenliefhebber – dierenmens – nagelbijter – rijke innerlijke belevingswereld – workshopdeelneemster – peuterkleutermoeder –  knutselfrutselaar – complex hoofd.

Waarover ging je eerste blogbericht?

Over mijn eerste blogbericht! Ha! Ik schreef het op mijn 33e verjaardag. De blog was een soort cadeautje aan mezelf. Het bericht was dus vooral een soort van aankondiging van mijn blog.

 

Veranderde de blog al van stijl en inhoud de voorbije jaren?

Onlangs heb ik wat geëxperimenteerd met de look, maar ik heb niks groots veranderd. Voorlopig laat ik het zo.

 

Wat wil je graag bijleren om je blog te verbeteren?

Ik wil me in nog zoveel meer verdiepen dat ook gunstig kan zijn voor mijn blog: grafisch design, fotografie, storytelling, illustratie, gedichten schrijven,…

 

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welke zou dat zijn?

In het ‘vakje’ (dat geen vakje is) van de creatieve generalist herken ik mezelf zo hard, dat ik het als een deel van mijn identiteit ben gaan beschouwen.

 

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenblogger ben je stiekem jaloers?

Nina van Missbliss durft zich heel openhartig en kwetsbaar op te stellen. Ze blogt over De Kwekerij, haar Plek voor Inspiratie en Creatie, maar ook over Het Leven en wat daar over te vertellen valt. Wat ze schrijft is enorm herkenbaar voor mij, en legt vaak de vinger op de wonde. Iets wat ik ook wel eens probeer te doen, met de grote angst om als een dikke zaag bekend te gaan staan.

 

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Mij mogen ze altijd vragen om workshops te gaan volgen en daar achteraf iets over te schrijven. Dus bij deze: kandidaat gezocht voor gratis workshops, met een review achteraf? Ik ben je vrouw!

 

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Meestal blog ik in mijn zetel, aan het keukeneiland of tussen de klanten door op mijn werk (#nietaanmijnbaasverklappen). Ik schrijf vaak stukjes tussen de soep en de patatten, maar kan even goed een uur lang als een bezetene aan braindump-schrijfsessies doen.

 

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Mijn iPhone. 100% onmisbaar. Al mijn ideeën, foto’s, stukjes tekst, quotes (Pinterest!) en de app van WordPress staan erop. Op de computer doe ik dan de verdere afwerking, typ ik de grotere blokken tekst en plaats ik de foto’s.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Missbliss
Saturnein
Kreanimo
Hoofdstuk 3
Verbeelding

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Zoals zo vaak begon ik best gestructureerd. Ik had alles ingepland en wist perfect op welke dag ik welk bericht zou schrijven. Op een paar blanco’s na.

En toen… Jah, toen vond ik het leuker om gewoon te doen waar ik zin in had. Weg was de structuur.

Of ik volgend jaar meedoe? Dat weet ik nu nog niet. Ik denk het wel, ik hou alle opties open!

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Veel braindumpen, er komt altijd wel iets!

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

 

#nietaanmijnbaasverklappen

#40dagenbloggen: dag 38
Skipdagen: 4/6

 

 

 

Een gedachte over “Mijn blog: IJgenweis in 13 vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s