Dagen zonder iPhone

De afkickverschijnselen vallen nog mee. Maar makkelijk is het niet. Ik leef dezer dagen namelijk op mijn eigen, onbereikbare, iPhoneloze eilandje. Want hij doet niks meer. Tegenvaller of meevaller?

Zondagmiddag begaf hij het. Intussen zit ik nog steeds zonder. En ik leef nog!
Het duurt nu al lang genoeg om even te bekijken wat dat zoal met een mens doet, leven zonder slimme telefoon.

 • Bellen of opgebeld worden. Dat kan dus niet. Zoveel telefoontjes doe ik eigenlijk niet, behalve naar mijn mama ofzo.
 • Sms’jes sturen of ontvangen. Dat mis ik wel een beetje, zo snel iets vragen. Gelukkig heb ik vorig jaar geïnvesteerd in een Macbook en kan ik wel via iMessage berichtjes sturen als dat nodig is.
 • Iets opzoeken. Als ik van iets niet zeker ben dan zoek ik dat normaal meteen op. Dat mis ik nu kei hard! Het begint op te vallen dat ik niet veel parate kennis heb.
 • Mails checken. Doe ik nu nog, op de Mac, maar de frequentie ligt lager. Niet slecht!
 • Door Facebook bladeren. Dat kan dus nog altijd, alleen heb ik die Macbook niet altijd bij de hand en doe ik dat nu dus ook veel minder. Geen gemis.
 • Op Instagram posten of scrollen. Dit vind ik al veel erger. Maandag kon ik mijn Creatieve Shot niet posten op IG. De meeste berichten op mijn blog worden langs die weg gelezen, dus dat vind ik best jammer. Ik kan nog wel een beetje volgen wat anderen posten via de Mac.
 • Pinteresten. Dat kan gelukkig ook nog op de Mac. Want zonder Pinterest kan ik niet leven. Echt.
 • Fotograferen. Op dat vlak is mijn iPhone heel erg onmisbaar voor mij. Ik mis het om leuke momentjes van de kindjes te filmen of fotograferen. En om fotootjes te bewerken enzo.
 • Een gevoel van veiligheid. Als ik alleen thuis ben, in het donker buiten ben, denk dat ik achtervolgd word door guur typetje, altijd hou ik mijn iPhone dan bij de hand. Ooit werd ik in Spanje (niet slim, als 18-jarige om 3u ’s nachts alleen door de straten van Salamanca dolen) ‘eens geflasht door een exhibitionist en het eerste wat ik toen deed was naar mijn ouders bellen. Die in Duitsland waren. Maar toch, het stelde mij een beetje gerust.
 • Boodschappenlijstje. Ja seg, op dat vlak ga ik nu weer helemaal oldskool aan de slag met een briefje. Dat ik natuurlijk kwijt ben tegen dat ik naar de winkel moet vertrekken.
 • Notitieboekje. We zijn altijd wel bezig met iets aan ons huis of tuin. Meten is weten, en da’s allemaal rap genoteerd op de telefoon. Ook hier grijp ik nu dus terug naar papier.
 • Bankzaken regelen. Dikke tegenvaller hé. Ik ben enorme fan van de bankapp. Handiger dan handig. Nu vergeet ik regelmatig de bankzaken te checken. En jawel, ineens schrok ik toch wel effe van de stand van onze rekening. Iets te enthousiast geweest in de Action…
 • Bereikbaar zijn. Ik hou wel van het gevoel altijd bereikbaar te zijn. Zeker met kindjes. Gelukkig werken zowel mijn man als ik deze week niet, dus ben ik via hem wel bereikbaar in geval van nood.

 

Conclusie: het gaat. Het gaat echt. Het is in zeker zin zelfs een opluchting. Mijn iPhone checken is niet meer hetgene waar ik ’s avonds mee ga slapen, waar ik ’s morgens mee opsta en elk dood momentje mee vul. Ik ben de voorbije dagen elke avond in de zetel in slaap gevallen, waar ik normaal als een bezetene zit te Pinteresten of er nog een blogpost uitpers. Iets snel opzoeken, een berichtje sturen, een momentje vastleggen op foto of film, iets noteren voor het uit mijn hoofd is, dat mis ik nu wel. En een fotootje bewerken voor bij deze blogpost te plaatsen bijvoorbeeld. Bij gebrek aan grafische programma’s, heb ik dit maar ineen geknutseld. Nu is het juist nog de vraag hoe ik dit op Instagram ga krijgen. Help, iemand?

fullsizeoutput_32af

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s