Heel even dacht ik verjaardagsuitnodigingen te kopen 

De dochter wordt 5 jaar op het eind van deze maand. Tijd voor een feestje! Heel even stond ik op het punt om voorgedrukte uitnodigingen te kopen. What was I thinking?

Het nam best wel wat uurtjes maak- en droogtijd in beslag. Maar kijk, zo krijgen de kindjes van haar klas toch een uitnodiging die ze misschien zelf nog kunnen gebruiken als decoratie bij hun eigen vijfde verjaardag. Of het staat gewoon leuk op hun kamertje.

IMG_3714
In de Action ontdekte ik acrylverf in sprayvorm. Voorlopig nog maar in 6 kleurtjes, ik hoop dat er ook nog andere versies op de markt zullen komen. Ik gebruikte telkens 2 kleurtjes over mekaar. De eerste kleurlaag liet ik goed drogen vooraleer ik de tweede spoot. Ook de gewatteerde canvasdoekjes kocht ik in de Action. De “5” maakte ik met glitterlijm. De achterkant verfde ik met een beetje krijtbordverf en de tekst schreef ik met een witte Posca stift die een beetje een krijtstifteffect heeft, maar wel permanent is.

 

Vandaag mochten we naar het verjaardagsfeestje van ons neefje. Om zijn cent niet zo droogjes in een omslag te geven, maakten de dochter en ik ook voor hem zo’n schilderijtje, met een tekstje op de achterkant. Met wat begeleiding kon ze die sprays perfect zelf gebruiken. Het cijfer is wat moeilijker, dat bracht ‘la mamma’ tot een goed einde. En ook de krijtbordverf liet ik liever niet aan haar over. Ze mocht er even mee aan de slag, met een zwarte mouw als gevolg. En ja, ik weet dat ik haar beter een schilderschort had laten dragen. Slechte moeder! Ach ja, de was is toch voor mij. Zij vond het heel leuk om te doen. Ik ook. En dat is het voornaamste.

PS: Mijn meisje haar favoriet is het blauwtje rechtsboven. Dat mag ze natuurlijk houden (ik heb er gelukkig wat extra gemaakt voor haar). Haar tweede favoriet is het rode, bovenaan in het midden. Dat is voor haar beste vriendinnetje. ‘Omdat ik heel van van L. hou krijgt ze een hele mooie, mama’.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s