Instaswap: de deadline nadert en ik ben klaar

Volgende week is het zover: de Instaswap Spring Edition 2019. Al weken ben ik aan het voorbereiden. Al dagen aan het knutselen. Urenlang cadeautjes aan het inpakken. Om dat allemaal op 13 mei te verzenden naar de ‘gelukkige’. Jawel, je leest het goed: ik ben al KLAAR!

Deze keer geen last-minute mega stresske, zoals bij mij meestal het geval is. Ik ben voor een keer een voorbereid mens. Ik mocht mij kei-hard uitleven. Frutselen, kringloopgelukjes scoren en pimpen, ideetjes opdoen, schilderen, tekenen en inpakken tot ik erbij neerviel.

Ik ontdekte dat mijn swapmaatje en ik best wel wat gemeenschappelijk hebben. Zij houdt van muziekplaten en ik ben daar zo niet in thuis. Maar voor de rest zijn we wél allebei fan van vintage, poezen, boeken en allerlei soorten creatieve projectjes. Bovendien was zij ook op Creative Life, misschien hebben we daar wel samen een workshop gevolgd? Meer ga ik nog niet over haar verklappen. Je weet nooit wie er meeleest, knipoog.

Ik ben niet slim geweest. Ik heb geen foto’s getrokken van de inhoud van de pakjes. Stom stom stom. Ik dus alleen maar hopen dat de ontvangster dat in mijn plaats zal doen en mij het resultaat bezorgt. Zodat ik het hier kan delen, uiteraard. Intussen kan ik jullie al wel vertellen wat er in de pakjes zit en hoe de verpakkingen eruitzien.

 

Ik heb geprobeerd om er een soort retro-ish pakketje van te maken. Ik stak er veel werk in en hoop dat het gesmaakt wordt! Omdat ik niks van platen ken, en geen idee heb van haar muzieksmaak, heb ik aan de platenhoes van The Village People een gouden randje, 2 vilten hartjes en washi tape toegevoegd. Op die manier krijgt de hoes een tweede leven als cadeauverpakking. Uit een oud boek scheurde ik twee velletjes om er de kattenspeeltjes mee te verpakken. Letterkralen met de kattennaampjes aan een leren koordje houden de speeltjes bij mekaar.

De lettertang die ik ooit kocht voor de doopsuikerpotjes van mijn dochter doet nog regelmatig dienst. Ook nu, voor de tekst op de zwarte verpakking.
De lettertang, het zwarte inpakpapier, de vilten hartjes en de veertjes vond ik bij Hema. De gewatteerde enveloppe, die ik wat opsmukte met veertjes, hartjes en het kattentekstje, en het stoffen zakje met de rode blokjes kocht ik bij Action. De gele omslag komt van bij Mino Studio.
IMG_3734
Op een kraftzakje spetterde ik twee kleurtjes verf. Mijn dochter werd verliefd op de vlagjesslinger die ik maakte en nu wil zij er ook zo eentje. Gelukkig voor haar is ze binnenkort jarig. Ik weet wat mij te doen staat!

 

De verpakking is bij het swappen al even belangrijk als de inhoud. Wat er dan juist in zit, som ik even op:

 

  • Twee kartonnen kattenspeeltjes
  • Een roze minivaasje
  • Een schattig retro tasje en onderbordje uit de Kringwinkel
  • Een gouden doosje met muntjes
  • Gezellige sokken
  • Een retro prent op hout
  • Een klein ‘kunstwerkje’ van mezelf
  • Twee zelfgemaakte onderzetters
  • Een gepimpt kadertje met daarin een poezelig portretje (zie foto)
  • Een kaartje met een persoonlijke boodschap
IMG_3693
Deze fotografeerde ik gelukkig wel. De illustratie maakte ik in Pippa Knus stijl. Het kadertje komt uit de kringwinkel en kreeg wat verfspetters.  

Terwijl ik zoveel plezier beleef aan de voorbereidingen, vergeet ik soms dat er nu ook iemand hetzelfde voor mij aan het doen is.
Dat is het leukste aan Instaswap. Inpakken én zelf mogen uitpakken. Er zijn ergere dingen.

Een gedachte over “Instaswap: de deadline nadert en ik ben klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s