De (Moeder)dag nadien

The day after, een overzichtje van mijn Moederdag. Eén ding kan ik al verklappen: het begon met uitslapen. I kid you not!

Dochter sliep bij mijn ouders, zoon hield de papa ’s nachts wat bezig, ik mocht gewoon blijven liggen. Hoe het leven hoort te zijn op Moederdag: efkes niks. Ik sliep tot 8u30 en werd wakker met het gevoel dat ik overreden was door een camion. Overal pijn. Ziek natuurlijk, ideaal. Zoontje kwam me ‘zachtjes’ wakker maken en beneden trof ik dit aan.

Heerlijk! De rest van de dag mocht ik nog een beetje uitzieken, terwijl de man en zoontje zich bezighielden met de kuis. De kleine zijn toekomstige partner mag ons later dankbaar zijn!


In de namiddag kwam mijn meisje thuis. Ik kreeg een diiiiiikke knuffel, terwijl ze ‘gelukkige Moederdag’ in mijn oor fluisterde en een zoen op mijn wang plantte. Moeder gesmolten! Ze had op school een origineel cadeaudoosje gemaakt. (‘Je gaat het nooit vinden mama, want ik heb het echt goed verstopt’. De topactrice in mij viel compleet uit de lucht). Pluim voor de juf, die weet wat mama’s graag hebben!


Moederdag is niet alleen krijgen. In mijn geval heb ik het grote geluk dat de man en ik allebei ook mogen géven aan onze lieve mama/moeke.

Voor mijn eigen mamaatje maakte ik een illustratietje, met daarop alles wat haar typeert.


Mijn schoonmoeder mag zelf iets maken. Ze tovert de mooiste creaties uit haar stikmachine, dus kochten we mooie stofjes voor haar. Rood met witte stippen, waarvoor ik het meest toepasselijke inpakpapiertje vond.

Al die liefde op één dag, daar kan een mens zich alleen maar beter van gaan voelen. En zo geschiedde, want vandaag gaat het alweer stukken beter met mij!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s