Vlinders voor juf Griet

Juffen moeten beloond worden. Want sommige juffen kunnen kinderen echt vleugels geven. Zo ook juf Griet, die mijn dochter dit jaar in het tweede kleuterklasje hielp te ontpoppen van een verlegen rupsje tot een kleurrijke vlinder.

Het schooljaar is intussen al bijna twee weken achter de rug, maar toch wou ik jullie het cadeautje voor de juf nog tonen. We pakten het low-budget aan, zodat we geen al te grote bijdrage moesten vragen en (bijna) alle kindjes ook hun steentje konden bijdragen. We ontdekten dat je niet het grote geld nodig hebt om de juf heel wat te kunnen geven.

Met een fotootje, een ingekleurd vlindertje en anderhalve euro per kind gingen we aan de slag. Ik maakte een schilderijtje om de vlindertjes op te kleven, een andere mama maakte een agenda met foto’s van de kindjes. Met die cadeautjes, een grote bos rozen en een delegatie mama’s trokken we naar het klasje. Waar we zorgden voor een leuk verrassingsmoment.

Heel even namen we de klas over. Juf Griet – al een beetje van haar melk – moest buiten wachten, zodat we elk kindje een roosje konden geven. Toen de juf opnieuw binnen kwam, en ze al die witte roosjes en blinkende oogjes zag, was haar reactie geld waard. Eentje van oooh’s en aaah’s, tranen en veel knuffels.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s