En toen werd het stil

Het lijkt wel vakantiemodus, hier op mijn blog. Geen berichtjes, amper iets op Instagram of Facebook. Geen inspiratie, mevrouw? Is de goesting voorbij? Nope, niks van dat. Het kwam er even niet uit, hoewel de ideeënstroom steeds stevig is blijven vloeien.

Ik had een pauzeke nodig, denk ik. Voordat ik met deze blog begon, had ik me voorgenomen om het heel ongedwongen aan te pakken. Er hangt voor mij geen enkele verplichting aan vast. Het is naast een creatieve uitlaatklep ook een plaats om mijn diepste zielenroerselen van me af te schrijven. Of gewoon, over de dingen des (mijn) levens. Ik zat in een goede flow, schreef wat er in me opkwam. En toen blokkeerde de flow eventjes. Hoe dat kwam, vroeg ik me af?

fullsizeoutput_3660

  • In Corsica had ik oneindig veel kunnen schrijven. En dat was ik ook van plan. Ik had mijn laptop mee, een dikke klepper van een boek, en uiteraard mijn fototoestel. Ik trok honderden foto’s, wat een zaligheid! Want wat was het daar mooi. Maar van verdere ontspanning in mijn eigen coconnetje kwam er niet veel in huis. Overdag bewonderde ik het wonderschone Île de Beauté samen met mijn 2 compagnonnes, ’s avonds aten en dronken (en dronken en dronken) we samen met onze mannen die de hele dag het eiland rondcuisden op hun moto. En het was zalig. Even een paar dagen jong en zorgeloos (zeg maar kinderloos). Overdag deden wij vrouwkes en de mannen apart ons ding. ’s Avonds hadden we leuke momenten met elkaar en met een toffe bende. Heerlijk eilandtripje.
  • Back to reality. Eens thuis, stond ik er alleen voor met mijn twee blondies. De papa mocht namelijk nog een paar dagen genieten van de Corsicaanse zon, op zijn geliefde tweewieler. Ik probeerde de koters in leven te houden, mijn mentale gezondheid te bewaren en probeerde intussen ons huis nog eens her in te richten. Missie min of meer geslaagd.
  • Mijn twee rosse hondenkinders zijn ein-de-lijk weer thuis, na een héél lang logement bij mijn ouders. Dat was een gevolg van onze verbouwing, waarbij de afwerking van de tuin en de afsluiting ervan niet helemaal bovenaan op het prioriteitenlijstje stond. Ik vond het dan ook leuker om me wat meer op hen te focussen dan er iets over te schrijven. Intussen kent iedereen zijn plaats, en zijn we vooral tevreden dat ons gezin weer compleet is.
  • Verzengende hitte: ik haat, haat, háát die warmte! Boven de 40 graden buiten, dat heeft zijn effecten op een huis dat nog niet helemaal geïsoleerd is zoals het hoort. Ik kon niet denken, laat staan doén. Alleen met een natte handdoek rond mijn nek en na zo’n 5 koude douches per dag kwam ik een beetje tot leven. Gelukkig hebben we goede buren, met vooral een heel verfrissend zwembad. Lifesaver!
  • Mannekeslief ik was moe de voorbije tijd. Ik viel overal in slaap, ook achter het stuur (gevaarlijk!) en tijdens vergaderingen (genânt!). Misschien moet ik eens bloed laten trekken. Of misschien moet mijn zoon wat meer slapen, dat ook.
  • Moe zijn is 1 ding, maar valt vol te houden als er genoeg energiegevers tegenover staan. Laat dat nu net het grote probleem zijn. Vier dagen per week voel ik me compleet leeg na een werkdag. Tijdens mijn vrije dagen was er de laatste tijd ook weinig dat me de goesting gaf om mij er op het werk weer tegenaan te smijten. Het gaat me niet af, en dat is al veel te lang aan de gang. Daar moet aan gesleuteld worden!
  • Ga ik me ooit thuis voelen in mijn huis, of ga ik altijd blijven verlangen naar die grotere tuin, dat pittoreskere huis met een plekje voor mezelf en die landelijke ligging?
  • Ik heb een vast 4/5 contract aangevraagd en zet mijn ouderschapsverlof stop om een bijberoep op te starten. ’t Is niet normaal hoe onzeker ik me nu voel. Hallo, impostersyndroom dat weer de kop opsteekt! Opeens vind ik dat ik niks meer kan. Niet schrijven, niks bedenken, al zeker niks uitvoeren. Daarom moet ik dus flink luisteren naar de tips die ik kreeg van twee loopbaancoaches: opdelen in kleine stapjes. Klein beginnen dus, ik doe mijn best.
  • Financiële tips zijn hier trouwens meer dan welkom! Ik ben slecht in het beheren van ons geld en zoek allerlei manieren om hier beter mee te leren omgaan. Extra inkomsten zijn meer dan welkom, na onze geldverslindende verbouwing. Het frustreert me enorm om zo krap bij kas te zitten. Wel heb ik intussen een account op Vinted en verkocht ik al voor €80 aan kledij op 2 weken tijd! Hou mijn winkeltje ‘sillz’ zeker in de gaten, want er komt nog.

fullsizeoutput_35e9

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s