3 pluizige tuinbewoners en een blije dochter

Ga jij het vertellen, van de cavia’s?‘, fluistert mijn vijfjarige in mijn oor. Elke gesprekspartner moet het weten: wij hebben 3 nieuwe tuingenootjes. Fiona, Jacqelientje en Grenadinneke. En ze zijn zóóó schattig!

Mijn anders zo schuchtere meisje begint spontaan te blinken als ze erover mag vertellen. ‘Welke kleur hebben ze?‘, ‘Hoe heten ze?‘, ‘Heb je ze al geknuffeld?‘. Hup, gesprek vertrokken. Wil je haar uit haar kot lokken, begin dan over haar cavia’s (alvast een goede tip voor haar nieuwe juf). Ook het zoontje gaat graag mee naar de ‘sjavisja’s‘. Hij knijpt er net iets te hard in en gooit de wortels iets te bruut hun kant op, maar leuk vindt hij ze wel. De rolverdeling van het caviaknuffelen is wel duidelijk een vrouwenzaak. De beestjes zelf staan er (nog) niet voor te springen, maar toch moeten ze eraan geloven. Fien vindt de dagelijkse knuffelbeurt extreem belangrijk. ‘De mevrouw van de cavia’s heeft gezegd dat we ze elke dag moeten knuffelen, anders gaan ze ons niet meer leuk vinden‘. Ook houdt ze nauwgezet in de gaten of ik haar kleintjes wel een gevarieerde maaltijd voorzet ‘hebben ze hun groentjes al opgegeten?‘, ‘peterselie, mogen ze dat wel eten?‘ en hoor ik vijf keer op een dag ‘mama, ik vind cavia’s de liefste diertjes ter wereld‘. Inclusief vreugdedansje.

De honden blaffen erop, de kat wacht geduldig haar kans af en de man vindt dat allemaal wel ok, mits hier en daar kleine zucht en een zaagske over de luidruchtigheid van de honden. Mijn ieniemini boerderijtje krijgt vorm. Misschien ben ik stiekem nog wel het meest content van ons allemaal. 

fullsizeoutput_3faa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s