Had je 10 miljoen,wat zou jij dan doen? (1/3)

Een mens mag al eens fantaseren. Doet iedereen dat niet af en toe, dromen over een dikke Lottowinst? En wat je met dat geld zou doen? Een feestje bouwen en je geld opdoen?

Nee, ik zou dat niet doen. Als ik volledig, vollééddiigg mag doorslaan in mijn fantasie, dan blijft die zelfs eigenlijk nog redelijk bescheiden. Steek mij niet in een kasteel met gouden deurklinken, aub. Met een dikke Porsche onder mijn gat zou ik mezelf geen plezier doen. Ik geef die dan wel aan mijn man, is dat kind meteen ook content. Dure juwelen, zijden blouses, hoge hakken met rode zolen? Zegt me niks.

Wat ik er dan wél mee zou doen?

Eerst en vooral zou ik er tijd mee willen kopen. Saai, ik hoor het je al denken. Ik bedoel daarmee dat ik tijd zou kopen om mijn eigen goesting te kunnen doen. Om duuzend cursussen te kunnen volgen van alles wat me interesseert. Om alles te kunnen uitproberen, zonder te moeten denken aan wat dat allemaal kost. Om een eigen zaakje uit de grond te kunnen stampen, zonder stress te voelen over dat ik wel dringend wat zou moeten beginnen te verdienen. Mijn huidige job geef ik op en ik word een freedompreneur. Dan werk ik waar, wanneer en op welke manier ik wil. Ook geen opvangproblemen meer voor de kinderen, want ik hang dan niet meer vast aan kantooruren en een conservatieve baas. En als er toch een probleempje is, dan vangt de nanny dat wel op. Handig!

Ook zou ik zo weinig mogelijk schulden willen hebben. Misschien toch wel nog een beetje aan de bank, zolang de woonbonus nog bestaat. ’t Is niet omdat ik dan rijk ben dat ik geen recht heb op dat extraatje, toch? Wie het kleine niet eert, toch? We zouden ons huis volledig laten afwerken en het verhuren. Verkopen zou toch wat pijnlijk zijn, na al het werk dat we daarin verricht hebben. Misschien doe ik mezelf wel een paar vakantiehuisjes cadeau. Eentje dichter bij huis (ergens in Nederland), eentje in een Scandinavisch land, eentje in een zuiders land. Familie en goede vrienden mogen daar gratis naartoe (je gaat mijn vriendengroep zien groeien!). Want 10 miljoen gaat vlug vervelen als je ze niet uit kan delen. De rest van de tijd zou ik de huisjes verhuren. Ook koop ik mij zo’n cool Volkswagen camperbusje. Dat wou ik altijd al. 

En dan kopen we het huis. Hét huis van onze dromen.

Maar daar ga ik nu niet over uitweiden, dat is nog een heel verhaal apart.
A girl can dream…

Als laatste zou ik, zoals een echte rijke trien, ook een aantal rotklusjes uitbesteden. Met veel plezier zelfs! Laat een ander maar poetsen, de kleren wassen en de boodschappen doen. Ik ga de tijd die daarmee vrijkomt dan wel de tuinman helpen of de geitjes voederen. Of bloggen over mijn leven als Nieuwe Rijke, ha!If I was a rich girl

 

Ik ben dan naar de krantenwinkel, mijn winnend lot gaan kopen.
Wish me luck!

Dit is deel 1 van ‘Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?’. Deel 2 vind je hier. 

 

 

Een gedachte over “Had je 10 miljoen,wat zou jij dan doen? (1/3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s