Had je 10 miljoen,wat zou jij dan doen? (2/3)

In dit tweede deel van mijn onbezorgde, ‘geld is geen probleem’ fantasieleventje ga ik verhuizen. Naar mijn droomhuis. Hoe dat eruit ziet? Lees even mee.

Ok, dus stel dat ik 10 miljoen heb (in mijn dromen hé). Dan zou ik die niet alleen gebruiken om tijd te kopen, schulden af te betalen, vakantiehuisjes te bezitten en lastige klusjes door een ander te laten opknappen. Ik zou uiteraard een knálhuis bezitten.

Ook huisgewijs ga ik niet voor de grand chique.

Geen marmeren trappen, met de hand geknipte grassprietjes of dure schilderijen om aan iedereen te tonen hoe rijk ik ben. Ik wil ruimte. En beesten. En een VT-Wonen waardige tuin- en interieurinrichting.

Een Drentse hoeve komt nog het meest in de buurt van mijn ultieme woondroom. Een ruime authentieke boerderij op een groot landgoed. Met wat bijgebouwen om workshops in te organiseren en/of te verhuren via Air BnB en/of mijn atelier in te maken en/of een winkeltje met vintage snuisterijen in open te houden. Voor de man een grote hangar voor al zijn auto’s en moto’s. Een gezellige beestenboel met honden, katten, geitjes, konijnen, cavia’s, kippen, ezels, pony’s enzovoort. Genoeg om me een groot deel van de dag mee bezig te houden. Omdat ik dan eigenlijk een beetje té veel grond zal hebben, kan ik daar een stuk van gebruiken als hondenweide, voor alle honden in de buurt die hun poten eens willen komen strekken (inclusief gratis kakzakjes, want no way dat ik andermans hondenkak opkuis). Misschien heb ik zelfs plaats voor een mini-camping met daarop enkele originele accommodaties, zoals een pippowagen. Er komt een coole buitenspeeltuin voor de kindjes, grenzend aan een van de bijgebouwen, zodat we daar een kleine binnenspeeltuin in kunnen voorzien. Of verwen ik hen dan te hard?
Een deeltje van mijn landgoed wordt een cottagetuin, met veel wilde bloemen, paadjes, hangmatten, bankjes en geheime hoekjes. En een zwemvijver.

Binnenshuis blijft de authenticiteit bewaard, mits wat moderne gemakjes en iets meer openheid dan in oude boerderijen gebruikelijk was. Liefst met mooi zicht op de tuin. Het moet er vooral gezellig en huiselijk zijn. De keuken mag best groot zijn, met aan Aga fornuis en van die schattige tegeltjes tegen de muur. Eén grooote eettafel, met een lange zitbank tegen de muur aan de ene kant, en leuke gekleurde stoelen aan de andere kant. De woonkamer in de vorm van een zitkuil, gevuld met een gigantische zetel en een grote kachel om knus voor te liggen. Een aparte boekenkamer, met een ingebouwde leeshoek onder het raam. Voor mijn man (en kinderen, hoop ik) een goed geïsoleerde muziekkamer, om helemaal uit de bol te kunnen gaan zonder dat ik er last van heb. De slaapkamers worden Pinterest perfect, uiteraard, zolang ze maar gezellig zijn. En ik wil een dressing. En een en suite badkamer, met een groot ligbad.

En ik wil een persoonlijke stylist, een nanny, een kok, een huishoudster, een tuinman, een pool boy,…

Of is mijn 10 miljoen intussen opgebruikt?

Kopie van If I was a rich girl

Ik ben nu wel eens benieuwd wat jíj zou doen met zo’n bedrag? Een helikopter kopen om de files te vermijden? Een onbewoond eiland kopen? Of een VIP weekend op Tomorrowland (want daarmee spendeer je ook al een groot deel van dat budget)?

 

Dit is deel 2 van ‘Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?’. Deel 1 vind je hier. 

Een gedachte over “Had je 10 miljoen,wat zou jij dan doen? (2/3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s